Leave a comment

2013’TE 800 KİLOMETRE DEMİRYOLU YAPILACAK

Demiryol-İş Sendikası’nın Afyonkarahisar’da düzenlenen 60’ıncı Yıl Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti hükümetiyle birlikte demiryollarının devlet politikası haline geldiğini söyledi. Demiryolunu güçlendirmek için hatları yenileme ve yeni hat yapma çalışmalarının yanı sıra alt yapı çalışmalarıyla, hızlı tren yapılması için eylem planı hazırladıklarını ifade eden Bakan Yıldırım, “Geçmişte demiryolları unutulmuş. Demiryolları kaderine terk edilmiş. Ve geldiğimizde yılda yapılan demiryolu 1 kilometrenin altındaydı. Bugün bir yıla ortalama düşen yeni yol miktarı 135 kilometre. Devam eden projeler 3 bin kilometrenin üzerindedir. Yol yenilemesi tamamen bitmiş yol projelerin toplamı da 6 bin 500 kilometreyi aşmıştır: Yani demiryollarımızın yarısından fazlasını yeniledik. Bu sene programa alınan ve yenilenmesi hedeflenen yol miktarı 800 kilometredir” dedi.

HIZLI TRENDE TAŞINAN YOLCU SAYISI 6,5 MİLYONU AŞTI

Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren projesinin Ankara-Eskişehir bölümünün bitirilip hizmete alındığını hatırlatan Bakan Binali Yıldırım, Ankara-Konya hattının da hizmete açılmasıyla Ankara’ya giden yolcuların hızlı treni tercih eder hale geldiğini belirtti. Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya hızlı tren seferlerinde taşınan yolcu sayısının 7 milyona yaklaştığını söyleyen Yıldırım, “Bu iki hatta bugüne kadar taşınan yolcu sayısı 6,5 milyonu geçti. Eskişehir-Ankara arasında şu anda hızlı trenle seyahat edenlerin oranı yüzde 73. Önceden bu oran normal tren seferlerinde yüzde 3’tü. İki şehir arasındaki trafiğin trenle karşılanma oranı yüzde 3’ten yüzde 73’e çıktı. Burada trafik kazasında hayatını kaybeden insanlarının sayısını hesap edin. Biz hiç bir şey yapmamış olsak, buradaki insanların hayatının kurtulmasına vesile bile olmuş olsak bu bize yeter” diye konuştu.

10 BİN KİLOMETRE YENİ DEMİRYOLU YAPACAĞIZ

İstanbul-Ankara hızlı tren hattının gelecek sene sonunda açılacağını açıklayan Bakan Binali Yıldırım, 11 yılda 10 bin kilometre yeni demiryolu hattı yapılacağını açıkladı. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü, “Eskişehir-İstanbul arasındaki Bilecik rampalarının her karışını delik deşik ettik. Dağları dize getirdik. O bölgede 2-2,5 kilometrelik uzunluğunda viyadüktler yaptık. 100 kilometrelik kısmın 56 kilometresi tünel. 9 Viyadük, 30 tünel yaptık. Bu şartlarda bu zor coğrafyada bunu yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki sene sonu Ankara-İstanbul hızlı tren seferini de açmış olacağız. Aynı zamanda ecdadımızın hayalini, 151 rüyayı Marmaray’ı da eşzamanlı olarak açmış olacağız. Ondan sonra sırada Eskişehir-Bursa ile Ankara’dan Yozgat, Sivas, Afyon ve İzmir hatları var. 2023’e kadar 4 bini yüksek hızlı tren olmak üzere 10 bin kilometre sıfır yeni demiryolu hattı yapacağız.”

Kaynak : Kocatepe Gazetesi

0 comments on “2013’TE 800 KİLOMETRE DEMİRYOLU YAPILACAK

  1. […] 2013’TE 800 KİLOMETRE DEMİRYOLU YAPILACAKDemiryol-İş Sendikası’nın Afyonkarahisar’da düzenlenen 60′ıncı Yıl Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti hükümetiyle birlikte demiryollarının devlet politikası haline geldiğini söyledi. Demiryolunu güçlendirmek için hatları yenilem… […]

  2. […] 2013’TE 800 KİLOMETRE DEMİRYOLU YAPILACAKDemiryol-İş Sendikası’nın Afyonkarahisar’da düzenlenen 60′ıncı Yıl Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti hükümetiyle birlikte demiryollarının devlet politikası haline geldiğini söyledi. Demiryolunu güçlendirmek için hatları yenilem… […]

Leave a comment